Anna & Ellit

FC Enkelit: Jumalaiset kropat

Kun nainen alkaa harrastaa urheilua, ei motiivina aina ole pelkkä kunnonkohottaminen, vaan tavoitteena (tai ainakin toiveena) on usein myös muutos vartalonmuodoissa. Olen itsekin yrittänyt saada milloin minkäkin jumppaohjelman avulla pyllystäni pyöreämpää, vatsastani piukeampaa ja käsivarsistani kiinteämpiä – huonolla menestyksellä tietenkin.

Jalkapalloharrastukseltani en kuitenkaan ole odottanut minkäänlaisia fyysisiä muodonmuutoksia, lähinnä ehkä siksi, etten skeptikkona usko ihmeisiin: fudistreenit kerran kuukaudessa eivät muokkaa kenenkään figuuria millään tavalla olivat treenit kuinka tehokkaat tahansa. (Kunnonkohotuskampanjani ei siis toisin sanoen ole mennyt aivan edellisessä postauksessani esittelemäni suunnitelman mukaisesti.)

Iloisia yllätyksiä

Kyselin treeneissä ahkerammin käyviltä kanssaenkeleiltäni, millaisia odotuksia heillä oli jalkapalloharrastukselta vartalonmuokkausmielessä.  Vastauksista päätellen odotukset eivät heilläkään olleet kovin korkealla:

”No jos jotain kiinteytymistä uskalsin toivoa, niin sen verran että hyppyjen jälkeen tapahtuva vartalonpinnan hyllyvä aaltoilu vähän laantuisi”, kiteytti eräs meistä myös monen muun toiveet.

Vaikka harva uskoi, että fudiksen treenaaminen kerran viikossa näkyisi sen enempää vartalossa kuin taidoissakaan, on moni kuitenkin ilokseen huomannut positiivisia muutoksia molemmissa. Eräs omin sanojensa mukaan ”koko aikuisikänsä läpi istunut” Enkeli on löytänyt uusia lihaksia vatsassaan ja kyljissään, ja toinen toteaa kehossaan tapahtuneiden muutosten olevan huimia ”vaikkette te muut sitä huomaisikaan”. 

Valtavat lihakset

Joukkueemme kokeneemmat pelaajat ovat todenneet fudiksen muokanneen kehoaan monellakin tavalla.

”Minulle 20 vuoden jalkapallonpeluu on tuonut valtavat jalkalihakset, erityisesti reidet ja pehvan. Housuja on välillä vaikeaa löytää, koska reidet ja takapuoli eivät mahdu housuihin – tai jos mahtuvat, vyötärö on aivan liian iso. Italiassa minut on kerran naurettu ulos Dieselin kaupasta kysyessäni tuumakokoa 30”, kertoo kapumme (jolla muuten on ihan täydellinen soccer bum, tiedoksenne vaan italialaiset Diesel-kaupan myyjät ja muut ääliöt). 

”Ja ne pohkeet… Nykyään on luksusta jos löytää saappaat, joiden vetoketju menee kiinni.”, säestää tiimimme toinen konkarifutari.

Pohkeissaan näkee hienoista muutosta myös huomattavasti vähemmän aikaa palloa potkinut noviisienkeli: ”Tänään kyllä aamulla pisti silmään, että ihan kuin mun pohkeet olisi jotenkin vähemmän ’höttöä’ ja enemmän lihasta kuin ennen.”

Uhraukset kannattavat

Toistaiseksi näkyvimmät muutokset Enkeleiden taivaallisissa vartaloissa ovat kuitenkin mustelmat ja mustuneet varpaankynnet: ”Vaikea sanoa, mikä kehonmuutoksesta voisi johtua pelkästään jalkapalloharrastuksesta, kun sen ohessa on harrastanut muutakin liikuntaa. Mutta yksi syy-seuraussuhde on varma: Mun varpaankynnet ei ole kovin edustuskelpoiset. Yksi niistä menetetty ja muut ovat muuten vain muussina”, raportoi Salpausselkä Kupista lähtien varpaankynsiään takaisin kasvattanut enkeli.

”Mustelmia. Niitä on tullut ihan h****tisti”, toteaa molarimme, ja me muut komppaamme.

Mutta vaikka kaikki fudiksen aikaansaamat keholliset muutokset eivät olisi kovin esteettisiä, muistuttaa eräs Enkeli meille vanheneville joukkuetovereilleen viisaasti:

”Ja pitää muistaa, että meille yli 25-vuotiaille tekee hyvää, että tulee hyppyjä ja iskuja, koska silloin luut pysyvät kondiksessa, eikä tule osteoporoosia.”

Niin totta! Mitä siitä, vaikka emme parinkymmenen vuoden fudisharrastuksen jälkeen saisi yksiäkään italialaisia farkkuja mustelmaisiin jalkoihimme, jos meidän luumme ovat kovat kuin Ronaldon vatsalihakset.

FC Enkelit, blogi, skeptikko, vartalonmuokkausSkeptikko

17.7.2012 klo 11:00

Jätä kommentti

Kirjaudu sisään

Tai kommentoi vierailijana

HUOM! Rekisteröitymällä käyttäjäksi varaat itsellesi pysyvän nimimerkin!

 

FC Enkelit

FC Enkelit on Suunnittelutoimisto Taivaan naispuolisten työntekijöiden keväällä 2011 perustama futisjoukkue.

 

Pelaajien ikähaitari on 24–42 vuotta. Valtaosa joukkueen 26:sta pelaajasta aloitti harrastuksen täysin nollasta. Tämän tiistaisin päivittyvän blogin pitämiseen osallistuu pelaajista viisi. Oman näkökulmansa antavat valmentaja ja yhden pelaajan puoliso. FC Enkelit on elävä osoitus siitä, että peli ei ole koskaan menetetty.

 

Niko, Valkku

Valkku on mysteeri. Kukaan Enkeleistä ei tiedä, mikä saa tämän maratoonarina, triahltonistina ja suofutiksen MM-mitalistina tunnetun urheilullisen miehen rämpimään kerta toisensa jälkeen toteamaan joukkueensa silmiinpistävän epätasaisuuden: osa pärjäisi missä tahansa matseissa, osa ei juuri missään… Ääripäät onneksi tasoittavat toisiaan.

 

Isabella, Fashionista

Fashionista on esteetikko, jonka intohimona ovat muoti, vaatteet ja tyylikkyys – elämä kaikkinensa nautintona. Fashionistan mielestä futiskin on vähän niin kuin muotinäytös, jonka pääesiintyjiä ovat hän ja FC Enkelit. Hän tietää myös, ettei mikään pidä kuumia urheilijauroita katsomossa niin kuin tyylikäs sporttimimmi.

 

Teea, maalivahti, Sohvaperuna

Sohvaperuna on FC Enkelien maalivahti, joka valitsi pelipaikkansa minimoidakseen juoksemisen määrän uudessa harrastuksessa. Sohvaperunan koko elämäntyyli perustuu hengästymisen välttämiseen ja coolin olemuksen ylläpitämiseen.

 

Kaisa, Skeptikko

Skeptikko oli pelannut jalkapalloa viimeksi yläasteen liikuntatunnilla, kun hänet houkuteltiin täydentämään FC Enkelit -joukkuetta Salpausselkä Kuppiin Lahteen. Yksien ainokaisten treenien jälkeen Skeptikko huomasi jo pinkovansa Lahden Suurhallissa jalkapallon perässä ihmetellen, mitä kummaa oli päässyt tapahtumaan.

 

Mia & Kaisa, kapteeni ja kärkihyökkääjä, Himofutaajat

Kapu on Nainen Paikallaan, entinen huippu-urheilija ja maajoukkue-edustaja, joka on ottanut tehtäväkseen luotsata yli-ikäisen, innokkaan amatöörijoukkueensa futiksen saloihin. Kapteenin saatua houkutteleva työtarjous Tukholmasta, futiskonkariutta Enkeleissä edustaa Kaisa The First, Enkeleiden kärkihyökkääjä.

 

Janne, Puoliso

Puoliso on entinen aktiivinen jääkiekkoilija ja luonnonystävä, joka luuli ottaneensa vaimokseen itsensä vastakohdan – citybirdin, runotytön, jonka luontevin paikka on keskustakahvilassa kannettavan tietokoneen kanssa. Kymmenen avioliittovuoden ja kahden lapsen jälkeen käy ilmi, ettei rouvalla ole aikomustakaan vanheta arvokkaasti.