Anna & Ellit

FC Enkelit: Kuuma, kuumempi, kuumin

Aina tätä urheilua. Eikö televisiosta todellakaan tule mitään muuta? Päivästä, viikosta toiseen pelkkää jääkiekkoa, golfia, uintia tai sitten jalkapalloa. Jääkiekkoilijat kävelevät kuin apinamiehet, golffarit pettävät minkä ehtivät, uimareilla ei ole tyylitajua ja jalkapalloilijat…kas.. Ehei, äläpäs vaihdakaan sitä kanavaa. Noista syötöistä voi oppia vaikka uusia kikkoja…

FC Enkelit, blogi, Ryan Giggs, Xavi Hernándes, David Villa, Cristiano Ronaldo
Kuvassa Ryan Giggs, Xavi Hernándes, David Villa ja Cristiano Ronaldo (kuvat: Marius Wigen, Natursports, fstockfoto / Shutterstock.com).

iCandy

Näin jalkapallon EM-kisojen aikaan ilmassa on jos jonkinlaista jalkapalloveikkausta, ja niinpä myös minä - eli Fashionista - olen päättänyt käynnistää oman veikkaukseni…. Kutsukaamme sitä vaikka iCandy-barometriksi.

Maalintekotaidoilla tai muilla nippelitiedoilla, kuten onko pelaajalla muitakin kykyjä kuin ulkonäkönsä, ei tässä pelissä ole mitään väliä. Pelaajat luokitellaan paremmuusjärjestykseen puhtaasti komeutensa perusteella. Se joukkue, jonka pelaajissa on enemmän Namuja, Komistuksia ja Herkkupeppuja kuin Liimalettejä ja Machonilkkejä, voittaa. Finaalissa Hottis-joukkue kohtaa toisen Hottis-joukkueen.

(Tässä välissä mainittakoon heti, että Englanti tipahtaa kolme sijaa jo pelkästään pubitappelijalta näyttävän kapteeninsa, Wayne Rooneyn, takia.)

Tämä Fashionista-vetoinen voittajaveikkaus on helppo, ja jopa FC Enkelitkin pystyvät osallistumaan ilman, että työkaverilta täytyy kysyä, mikä on välierä tai montako joukkuetta siellä pelaa. Hiiteen exelit! Facebook auki ja näppäimistö laulamaan, nyt pelataan kovilla!

Komein voittakoon

Heti kättelyssä vaikuttaa siltä, että Espanja vie peliä.Tuo kuuma suklaasilmä Fernando Torres on vienyt useamman kuin yhden Enkelin pisteet (ja sydämen) mukanaan, mutta vasempaan alakulmaan on nyt ilmestynyt paha haastaja: Wesley Sneijder - ja Hollanti tasoittaa pelin 2-2. Tilanne on tiukasti tasan, ja jännitys tiivistyy.

Mutta mitä tapahtuu nyt? Peli pysähtyy, sillä Paolo Mandini, kuumaakin kuumempi italiaano astelee kentälle, ja Fashionista joutuu tiukentamaan otettaan penkistä. Mamma mia, mikä mies!

FC Enkelit, blogi, Sergio Ramos, Fernando Torres, Paolo Maldini
Kuvassa Sergio Ramos, Fernando Torres ja Paolo Maldini (kuvat: Photo Works, fstockfoto / Shutterstock.com; Aprilfish / Wikimedia Commons Wikipedia).

Huh huh. Näyttää siltä, että Torres ja Mandini taistelevat nyt kullasta. Samaan aikaan, kun eteläisen Euroopan maat lykkäävät kuumia uroitaan kentälle, vaikuttaa pahasti siltä, että Iso-Britannia munuaispiiraalla kasvatettuine poikineen on pian kokonaan ulkona pelistä. Kamoon, Rooney saa vielä jäädä, mutta jos loppujoukosta kuumimmaksi  valikoituu Ryan Giggs, on saarivaltio auttamattomasti tippunut palkintopallilta.

Ja voiton vie...

OMG! Ramos, Xavi, Villa! Tarvitaanko enää todisteita? Kyllä nyt on aika selvää, että tämän pelin vie ja voittaa Espanja. Óle ja caramba, FC Enkelit rupeaa pakkaamaan ja varaamaan harjoitusleiriä Espanjan mantereelle mitä pikimmiten. Meillä on jo paras mahdollinen valmentaja, mutta jos joku Suurista Mestareista tuuraisi häntä päivän verran (tai edes yhden hetken) niin meillä… Niin. No joo. Meillä ei menisi kovinkaan hyvin. Sen sijaan meillä olisi kentällinen ihastuksesta pökertyneitä ja puhe- ja liikuntakykynsä menettäneitä naisihmisiä.

Sitä kaaosta ajattelessani olen ihan tyytyväinen, että meitä valmentaa ikioma valkkumme, ja Espanjan hottispelaajat pyörivät vain televisiossa ja korkeintaan Fashionistan unissa. Näin oma kultakin on tyytyväinen, peli kulkee ja valmentajastakin jää jotain muutakin mieleen kuin suklaasilmät ja piukka peppu.

With Love

FC Enkelit, blogi, Fashionista, muoti, nautintoFashionista

19.6.2012 klo 11:00

Jätä kommentti

Kirjaudu sisään

Tai kommentoi vierailijana

HUOM! Rekisteröitymällä käyttäjäksi varaat itsellesi pysyvän nimimerkin!

 

FC Enkelit

FC Enkelit on Suunnittelutoimisto Taivaan naispuolisten työntekijöiden keväällä 2011 perustama futisjoukkue.

 

Pelaajien ikähaitari on 24–42 vuotta. Valtaosa joukkueen 26:sta pelaajasta aloitti harrastuksen täysin nollasta. Tämän tiistaisin päivittyvän blogin pitämiseen osallistuu pelaajista viisi. Oman näkökulmansa antavat valmentaja ja yhden pelaajan puoliso. FC Enkelit on elävä osoitus siitä, että peli ei ole koskaan menetetty.

 

Niko, Valkku

Valkku on mysteeri. Kukaan Enkeleistä ei tiedä, mikä saa tämän maratoonarina, triahltonistina ja suofutiksen MM-mitalistina tunnetun urheilullisen miehen rämpimään kerta toisensa jälkeen toteamaan joukkueensa silmiinpistävän epätasaisuuden: osa pärjäisi missä tahansa matseissa, osa ei juuri missään… Ääripäät onneksi tasoittavat toisiaan.

 

Isabella, Fashionista

Fashionista on esteetikko, jonka intohimona ovat muoti, vaatteet ja tyylikkyys – elämä kaikkinensa nautintona. Fashionistan mielestä futiskin on vähän niin kuin muotinäytös, jonka pääesiintyjiä ovat hän ja FC Enkelit. Hän tietää myös, ettei mikään pidä kuumia urheilijauroita katsomossa niin kuin tyylikäs sporttimimmi.

 

Teea, maalivahti, Sohvaperuna

Sohvaperuna on FC Enkelien maalivahti, joka valitsi pelipaikkansa minimoidakseen juoksemisen määrän uudessa harrastuksessa. Sohvaperunan koko elämäntyyli perustuu hengästymisen välttämiseen ja coolin olemuksen ylläpitämiseen.

 

Kaisa, Skeptikko

Skeptikko oli pelannut jalkapalloa viimeksi yläasteen liikuntatunnilla, kun hänet houkuteltiin täydentämään FC Enkelit -joukkuetta Salpausselkä Kuppiin Lahteen. Yksien ainokaisten treenien jälkeen Skeptikko huomasi jo pinkovansa Lahden Suurhallissa jalkapallon perässä ihmetellen, mitä kummaa oli päässyt tapahtumaan.

 

Mia & Kaisa, kapteeni ja kärkihyökkääjä, Himofutaajat

Kapu on Nainen Paikallaan, entinen huippu-urheilija ja maajoukkue-edustaja, joka on ottanut tehtäväkseen luotsata yli-ikäisen, innokkaan amatöörijoukkueensa futiksen saloihin. Kapteenin saatua houkutteleva työtarjous Tukholmasta, futiskonkariutta Enkeleissä edustaa Kaisa The First, Enkeleiden kärkihyökkääjä.

 

Janne, Puoliso

Puoliso on entinen aktiivinen jääkiekkoilija ja luonnonystävä, joka luuli ottaneensa vaimokseen itsensä vastakohdan – citybirdin, runotytön, jonka luontevin paikka on keskustakahvilassa kannettavan tietokoneen kanssa. Kymmenen avioliittovuoden ja kahden lapsen jälkeen käy ilmi, ettei rouvalla ole aikomustakaan vanheta arvokkaasti.