Anna & Ellit

Ilon hetki: 3-vuotiaan ongelmanratkaisua

3-vuotiaan ongelmanratkaisukyvyille olisi varmasti kysyntää millä tahansa työpaikalla. Vai mitä sanotte tästä: Lapsi haluaa pitää leikkipiknikit terassilla. Vaan mikä neuvoksi, kun kaikki tarvikkeet ovat huoneessa, jossa 1-vuotias nukkuu juuri päiväuniaan? Moni aikuinen luovuttaisi tässä vaiheessa. Mutta ei 3-vuotias.

Hän laittaa oman lastenpöytänsä ja tuolit siihen terassille ja tuoleihin tietty pehmusteet. Sitten hän ottaa, mitä on ja täydentää kattausta hieman äidin keittiötarvikkeilla ja muutamalla Marimekon vaasilla. Eihän lopputulos tietysti ihan sama ole kuin omilla pikku leikkiastioilla tulisi, mutta aikas hieno kuitenkin, vai mitä?

eväsretki1

Juuri, kun kaikki on viritettynä viimeisen päälle vuoden piknikkiä varten, kuinka ollakaan alkaa sataa. Ja äiti hösyää kaikki tavarat (ja pyykit) sisään kastumasta.

Tylsää, mutta ei syytä vaipua masennukseen: keittiöstä löytyy tuoreita mansikoita ja äiti vatkaa kermavaahtoa!

eväsretki2

1-vuotiaskin herää ja ottaa hetkestä vaarin. Ei väliä, vaikka mansikat ovat liian isoja syötäviksi lusikalla. Kouralla saa ihan hyvin.

eväsretki3

Siinäpä mallia meille aikuisillekin: otetaan mitä on ja tehdään siitä vuoden parhaat kekkerit. Ei anneta muuttuneiden olosuhteiden latistaa tunnelmaa. Annetaan hetken viedä ja nautitaan!

Katja

6.7.2012 klo 13:18

Jätä kommentti

Kirjaudu sisään

Tai kommentoi vierailijana

HUOM! Rekisteröitymällä käyttäjäksi varaat itsellesi pysyvän nimimerkin!

 

Kotilääkäri

Elinvoimaa joka päivään!

NYT 4kk vain 25 €

Tilaa lehti


 

 

Toimitus

Puh. (09) 15661
Fax. (09) 1566 6762
Postiosoite: Kotilääkäri, Maistraatinportti 1, 00015 Otavamedia
Sähköposti: kotilaakari@otavamedia.fi

 

Tee osoitteenmuutos »

Anna palautetta »

 

Ilon hetki -blogi

Katja Sonninen

Katja Sonninen, 36, on kahden pienen lapsen äiti ja osittaisella hoitovapaalla oleva IT-työläinen. Kyllästyttyään ainaiseen suorittamiseen ja valitukseen, Katja päätti alkaa etsiä asioita, jotka oikeasti tuovat iloa ja sisältöä elämään. Blogissaan hän jakaa löydöksiään ja tarjoilee elämästä sen valoisamman puolen.

 

Miten kääntää pienen tai vähän isommankin ihmisen itkupotkuraivarit jälleen hyväksi? Kuinka tehdä siivouspäivästä pikkuisen hauskempi? Kuinka saada ilo irti vähäisestä parisuhdeajasta? Voivatko ruuhkavuodet olla elämän parasta aikaa?

 

Arjesta nauttimista, ilon pisaroita, ”villasukkafilosofiaa”. Elämänmakua huumorilla höystettynä. Hetkessä elämistä. Ajatuksen voimaa ja käytännön positiivista ajattelua. Tervetuloa Ilon hetki -blogiin!

 

Katja kirjoittaa myös Ilon vuosi -blogia. Ilon hetki -blogia voit seurata tykkäämällä Ilon vuoden Facebook-sivusta