Anna & Ellit

Ilon hetki: Onnenapilan taika

Eräs ystäväni löysi omalta pihaltaan kaksi neliapilaa ihan vain parissa minuutissa. ”Näitä nyt vain meillä sattuu olemaan” hän totesi. Me muutkin mukana olleet yritimme terästää katsettamme ja löytää niitä, ilman toivottua tulosta. Mistä se johtuu? Onko ystäväni vain ”syntynyt onnellisten tähtien alla” toisin kuin me muut?

Apilapelto

Ehkä ystäväni silmä on harjaantunut. Ehkä hän aina mennessään hoitamaan puutarhansa kukkia, silmäilee apilansakin läpi, ja aina välillä hän sattuu näkemään nelilehtisen yksilön. Ehkä hän tuntee omat apilansa läpikotaisin ja pystyy nopeasti hahmottamaan todennäköisimmän paikan, mistä onnenapilan voi löytää. Jopa tiedostamattaan.

Ne, jotka etsivät onnea, löytävät sen suuremmalla todennäköisyydellä kuin ne, jotka eivät etsi. Ehkä ne, jotka ”sattuvat” löytämään neliapiloita, kiinnittävät muutenkin huomionsa heitä ympäröiviin hyviin asioihin ja suhtautuvat positiivisesti heitä kohtaaviin uusiin mahdollisuuksiin. Ja me muut näemme vain ihmisen, jolla on aina niin "hyvä tuuri".

Ei neliapilalla ole supervoimia, joka toisi meille uuden auton tai unelmien puolison. Mutta se muistuttaa siitä, että onni voi löytyä, kun sitä etsii. Kun kiinnittää huomionsa hyvään, se lisääntyy. Kun pitää silmät auki ja mielen avoimena, voi alkaa nähdä mahdollisuuksia sielläkin, missä muut eivät niitä näe. Aivan kuin ystäväni: hän löysi heti kaksi neliapilaa sieltä missä muut näimme vain vihreää apilamerta.

Neliapilat

Ystäväni antoi minulle molemmat löytämänsä apilat. ”Minusta tuntuu, että sie tarvit nyt näitä enemmän kuin mie” hän sanoi. Se oli tavattoman kauniisti tehty ja osoittaa, että sitä voi siis myös jakaa. Onnea.

Katja

16.7.2012 klo 14:35

Jätä kommentti

Kirjaudu sisään

Tai kommentoi vierailijana

HUOM! Rekisteröitymällä käyttäjäksi varaat itsellesi pysyvän nimimerkin!

 

Kotilääkäri

Elinvoimaa joka päivään!

NYT 4kk vain 25 €

Tilaa lehti


 

 

Toimitus

Puh. (09) 15661
Fax. (09) 1566 6762
Postiosoite: Kotilääkäri, Maistraatinportti 1, 00015 Otavamedia
Sähköposti: kotilaakari@otavamedia.fi

 

Tee osoitteenmuutos »

Anna palautetta »

 

Ilon hetki -blogi

Katja Sonninen

Katja Sonninen, 36, on kahden pienen lapsen äiti ja osittaisella hoitovapaalla oleva IT-työläinen. Kyllästyttyään ainaiseen suorittamiseen ja valitukseen, Katja päätti alkaa etsiä asioita, jotka oikeasti tuovat iloa ja sisältöä elämään. Blogissaan hän jakaa löydöksiään ja tarjoilee elämästä sen valoisamman puolen.

 

Miten kääntää pienen tai vähän isommankin ihmisen itkupotkuraivarit jälleen hyväksi? Kuinka tehdä siivouspäivästä pikkuisen hauskempi? Kuinka saada ilo irti vähäisestä parisuhdeajasta? Voivatko ruuhkavuodet olla elämän parasta aikaa?

 

Arjesta nauttimista, ilon pisaroita, ”villasukkafilosofiaa”. Elämänmakua huumorilla höystettynä. Hetkessä elämistä. Ajatuksen voimaa ja käytännön positiivista ajattelua. Tervetuloa Ilon hetki -blogiin!

 

Katja kirjoittaa myös Ilon vuosi -blogia. Ilon hetki -blogia voit seurata tykkäämällä Ilon vuoden Facebook-sivusta