Anna & Ellit

Ilon hetki: Täydellinen kymppi

Juosta voi monesta syystä. Voi juosta pakoon, kilpaa, laihduttaakseen. Voi juosta kuntoillakseen, maratonia varten tai koska se on niin tehokas liikuntamuoto. Minä juoksen, koska tykkään juosta.
Lenkkitossut

Ja niin tekivät myös ne 6 naista, jotka perustivat Naisten kymppi -tapahtuman. He halusivat enemmän ”iloa, virkistystä ja huumoria kuntoilutapahtumiin”, ja koska niitä ei tuntunut löytyvän olemassa olevista tapahtumista, he perustivat oman. Aluksi 80-luvulla mukana oli vain muutama kymmen, muutama sata osallistujaa. Viime sunnuntaina tapahtumassa juoksi ja käveli 18000 naista. Lue uskomaton tarina täältä

Olin itse mukana viime sunnuntain tapahtumassa mitä upeimmassa neljän naisen porukassa. Koko päivä oli meille kaikille harvinaista omaa aikaa ja nautimme täysin siemauksin joka sekunnista. Tapahtuma-alueen fiilis oli iloisen sporttinen. Luhdan myymälä muistutti Hulluja päiviä, mutta kaikki hymyilivät. Ilmassa oli festareiden tuntua!

Puolet omasta porukastani hölkkäsi, puolet käveli, ja kohtasimme jälleen suorituksen jälkeen rentoina ja täynnä endorfiinia. Tapahtuma huipentui Tuure Kilpeläisen  esiintymiseen. Tunnustaudun Tuuren faniksi ja hänen tuotantonsa on toiminut viime aikoina ”voimamusiikkinani” ja ollut uskollinen seuralainen ja tsemppari mm. juoksulenkeilläni mp3-soittimen välityksellä. Ja siinä hän nyt lauloi edessämme, loistavan bändinsä kanssa ja hurmasi meidät karismallaan. Aurinko paistoi ja musiikki virtasi hypnoottisena suoraan sydämiin:

Jos kaunis mielesi on
niin sellaiseksi tuut
Millainen mielesi on
niin sellaiseksi muutut
Se on ajatuksen voimaa

Tällaisesta urheilusta minä pidän. Rennosta ja humoristisesta meiningistä. Sellaisesta, jossa hyvä olo ja mieli on itse tarkoitus eikä mikään sivutuote "kovempien tavoitteiden" ohella. Sellaisesta, jossa nautitaan jokaisesta hetkestä kannustavassa ja iloisessa ilmapiirissä.

Jos tavoitteenani on ilo, ei minun tarvitse stressata väliin jääneestä harjoituskerrasta, koska tiedän, että tavoitteeni ei kaadu siihen. Koska tiedän että saan juoksusta hyvän olon, ei minun tarvitse pakottaa itseäni lenkille, vaan odotan pääseväni sille. Minun ei tarvitse rangaista kehoani nautituista herkuista vaan voin tarjoilla sille hyvää oloa juoksun muodossa rakkaudella. Jos jonain päivänä en jaksakaan lähteä lenkille, voin suhtautua asiaan lempeän ymmärtävästi ilman huonoa omaa tuntoa.

Kuulostaako liian leppoisalta ollakseen tehokasta? Voin kertoa, että ainakin minulla toimii ja rennon iloisesta suhtautumisesta huolimatta tuloksia syntyy. Viime sunnuntaina juoksin 10 km kevyesti ja tähtäimessä on jossain vaiheessa myös puolimaraton.

Olitko sinä Naisten kympillä? Mikä on sinun motivaatiosi liikuntaharrastukseen?
Jaa ihmeessä kokemuksesi kommenttikentässä! 

Katja

PS Ohjeita rentoon ja nautinnolliseen juoksuharrastukseen löytyy Kotilääkärin sivustoltakin mm. täältä

Katja Sonninen

 

 

1.6.2012 klo 15:01

Jätä kommentti

Kirjoita kommentti! (2 kommenttia)

Marjutt (vierailija) 1.6.2012 23.22

Katja, luin juuri joku aika sitten vanhaa päiväkirjaa ala-aste-ajoilta, ja olin kirjannut siihen, että kävimme ennen kouluun menoa lenkillä kolmisin, minä, sinä ja Riikka. Olin jo tosin unohtanut, että kävimme tosiaan aamulenkillä, vaikkakin lyhyellä, niin todella kävimme, ja se tuntuu todella uskomattomalta nyt, että jaksoimme herätä niin aikaisin! Olin jo unohtanut koko asian…. Kiitos blogista ja hauskaa että olet löytänyt juoksuharrastuksen uudelleen. Itse juoksen puolikkaita ja maratoneja säännöllisesti. tv: Marjut

Ilon hetki (vierailija) 4.6.2012 20.59

Marjut, kiitos kovasti kommentistasi ja että luet blogiani :) Lämmittää sydäntä ja mieltä!
Ja kyllä, minäkin muistan ne lenkit. Niistä tuli voittajafiilis ja potkua riitti koko päiväksi!
Juoksu on siitä kiva harrastus että sitä voi todella tehdä läpi elämän kun vain oppii kuuntelemaan omaa kehoaan ja sen viestejä. Mahtavaa, että juokset maratoneja! Ehkä vielä kohtaamme jossain juoksutapahtumassa, kuka tietää ;)
Katja

Kirjaudu sisään

Tai kommentoi vierailijana

HUOM! Rekisteröitymällä käyttäjäksi varaat itsellesi pysyvän nimimerkin!

 

Kotilääkäri

Elinvoimaa joka päivään!

NYT 4kk vain 25 €

Tilaa lehti


 

 

Toimitus

Puh. (09) 15661
Fax. (09) 1566 6762
Postiosoite: Kotilääkäri, Maistraatinportti 1, 00015 Otavamedia
Sähköposti: kotilaakari@otavamedia.fi

 

Tee osoitteenmuutos »

Anna palautetta »

 

Ilon hetki -blogi

Katja Sonninen

Katja Sonninen, 36, on kahden pienen lapsen äiti ja osittaisella hoitovapaalla oleva IT-työläinen. Kyllästyttyään ainaiseen suorittamiseen ja valitukseen, Katja päätti alkaa etsiä asioita, jotka oikeasti tuovat iloa ja sisältöä elämään. Blogissaan hän jakaa löydöksiään ja tarjoilee elämästä sen valoisamman puolen.

 

Miten kääntää pienen tai vähän isommankin ihmisen itkupotkuraivarit jälleen hyväksi? Kuinka tehdä siivouspäivästä pikkuisen hauskempi? Kuinka saada ilo irti vähäisestä parisuhdeajasta? Voivatko ruuhkavuodet olla elämän parasta aikaa?

 

Arjesta nauttimista, ilon pisaroita, ”villasukkafilosofiaa”. Elämänmakua huumorilla höystettynä. Hetkessä elämistä. Ajatuksen voimaa ja käytännön positiivista ajattelua. Tervetuloa Ilon hetki -blogiin!

 

Katja kirjoittaa myös Ilon vuosi -blogia. Ilon hetki -blogia voit seurata tykkäämällä Ilon vuoden Facebook-sivusta