Ellit

Ellit onnittelee nimipäiväsankareita:

Pirkka

Xtravaganza – Laihduttajan takana ryhmän tuki

Pohjoismaissa suosituksi tullut, laihduttajien koko elämäntapaa muuttamaan pyrkivä Xtravaganza on maksullinen laihdutusohjelma, joka perustuu ryhmäkokoontumisiin Xtravaganza-keskuksissa. Ruotsissa vuonna 2001 kehitetty menetelmä lähestyy laihdutusta sekä psykologian, ravitsemuksen että fyysisen aktiivisuuden näkökulmasta.  

Ensin mieli, sitten keho

Menetelmän perustana on neljä pilaria - henkinen valmennus, henkinen ravinto, hyvä energia ja liikunnan ilo. Näistä muodostuva kokonaisuus takaa sen, että laihdutusta lähestytään monesta eri näkökulmasta. Xtravaganzan ehdottomia plussia onkin juuri tämä; laihdutuksen kokonaisvaltaisuus on huomioitu hyvin.

NLP-menetelmään (neurolingvistic programming) perustuva henkinen valmennus muodostaa ohjelman rungon. Ryhmässä käsitellään motivaation ylläpitämistä ja tavoitteiden asettamista sekä etsitään omia resursseja ja tapoja ylittää omassa elämässä ilmeneviä painonhallinnan esteitä. Aihepiiriin kuuluu myös oman ruokasuhteen käsittelyä ja uusien nautinnonlähteiden löytämistä.

Ohjelmaan kuuluvat myös sekä kotona että ryhmässä tehtävät rentoutusharjoitukset.

Ruoan hyvä energia ja liikkumisen ilo

Ohjelmaan kuuluu yksinkertainen lautasmalli, Xtravaganza-lautanen sekä ideologia, jonka mukaan ruoka antaa hyvää energiaa. Myös ateriankorvikkeita voi käyttää. Laihduttajille tarjotaan myös heidän painoonsa perustuvaa ravinto-ohjelmaa.

Liikunta ja sen tuoma ilo kuuluu myös olennaisena osana Xtravaganzaan. Ohjelmassa laihduttajia autetaan löytämään juuri heille sopivat lajit tai liikuntamuodot. Xtravaganza-keskuksissa pääsee tutustumaan myös itselle uusiin lajeihin.

Kolme ohjelmaa

Jos kiinnostuit Xtravaganzasta, valittavanasi on kolme ohjelmaa: pysyvään painonpudotukseen tähtäävä 26 viikkoa kestävä hitaampi painonpudotusohjelma kakskyt6, intensiiviohjelma, jolla painon saa putoamaan nopeammin sekä kohtuullisen vähäiseen painonpudotustarpeeseen parhaiten soveltuva Lifetime.

Hitaampi ohjelma sopii parhaiten niille, joilla on yli 10 kiloa ylipainoa. Intensiiviohjelmaa suositellaan silloin, kun laihdutustarve on noin 10-20 kiloa, kun taas Lifetime kannattaa valita silloin, jos haluaa pudottaa alle 10 kiloa. Kaikki ohjelmat sisältävät ryhmätapaamisia, joihin kuuluu kyselyhetkiä, luentoja, kokemusten jakoa ja keskustelua.

Neljä vinkkiä painonpudotukseen:

  • Määrittele itsellesi tarkka, selkeä ja motivoiva tavoite.
  • Vältä stressiä. 
  • Löydä liikkumisen ilo – ja hikoile säännöllisesti.
  • Syö sen mukaan, miten paljon liikut.

Suosi ruokavaliossasi hyviä rasvoja ja ruokia, joista saat vitamiineja ja hivenaineita. Syö 5–6 pienempää ateriaa päivässä kolmen ison sijaan. Viimeisenä, muttei vähäisimpänä: syö hitaasti, aisti ruoan eri tuoksut ja nauti ruoasta! 

Miten ohjelmaan pääsee?

Franchising-periaatteella toimivaa Xtravaganzaa tarjotaan yrityksille ja kuntosaleille. Tällä hetkellä ohjelmaan pääsee käsiksi noin 50 paikkakunnalla ympäri Suomea. Ruotsista lähtöisin oleva ketju laajeni tammikuussa 2012 myös Tanskaan ja Kiinaan, joten nyt se toimii jo seitsemässä maassa.

Kuntosaleilla Xtravaganza-ohjelma on yleensä lisämaksullinen palvelu. Xtravaganza-painonpudotusohjelmat maksavat paikkakunnasta ja ohjelmasta riippuen noin 69–99 €. 

Lue lisää: Xtravaganza

9.5.2012 klo 6:00

Jätä kommentti

Kirjaudu sisään

Tai kommentoi vierailijana

HUOM! Rekisteröitymällä käyttäjäksi varaat itsellesi pysyvän nimimerkin!

Keskusteluissa