Ellit

Ellit onnittelee nimipäiväsankareita:

Pirkka

 

White Rabbit

Pirtelöistä ja blendereistä

Olen jo parin vuoden ajan nauttinut aamupalani nestemäisessä muodossa eli pirtelönä. Tai tarkemmin sanottuna viherpirtelönä. Nehän eivät enää todellakaan ole mikään uusi juttu, mutta edelleen saan välillä kuulla ihmetteleviä kommentteja. Paras oli mielestäni vähän aikaa sitten työkaverini viidesluokkalaisen pojan esittämä kysymys, kun hän oli nähnyt kuvan aamupirtelöstäni: "Tollasta mönjääkö se joutuu syömään?" :D


Viime sunnuntainen aamupalani.

Kieltämättä, pirtelö näyttää vihreältä mönjältä tai limalta, kuten Hanna sitä leikkisästi luonnehtii. Tosin aina se ei ole vihreää. Väri riippuu siitä, mitä pirtelööni kulloinkin laitan ja vaihtelee punaisesta, ruskean kautta lilaan ja vihreään. On se joskus muistaakseni ollut kellertävän beigeäkin. Mutta, kuten moni teistä lukijoistakin varmasti tietää, ulkonäkö pettää ja pahasti. Viherpirtelöt ovat nimittäin rujosta väristään huolimatta mielettömän hyviä, raikkaita ja ah, niin terveellisiä!

Ne ovat lisäksi nopeita ja helppoja tehdä. Ilman niitä en esimerkiksi todennäköisesti ehtisi koskaan syömään aamupalaa: Miten se meneekin niin, että vaikka kuinka ajoissa heräisi, niin silti lähes joka aamu tulee kiire juosta junalle? (Tällä hetkellä asiaa tosin auttaa loppukesästä ostamani, ja jo kovin rakkaaksi tullut pyöräni. Sillä hurautan puolet nopeammin asemalle.)


Mustikkapirtelö

Optimoin ajankäytön aamulla myös siten, että teen pirtelön jo illalla valmiiksi jääkaappiin. Aamulla ei sitten muuta tarvitse kuin heittää se huiviin. Huomautettakoon tähän väliin, että kun aloin tehdä pirtelöitä, tein niitä vain itselleni. Melko pian mieheni kuitenkin pyysi, että josko voisin alkaa valmistaa niitä hänellekin. Hänkin tykästyi pirtelöihin heti, vaikkei muuten ole mikään terveysintoilija. Todisteena tästä tämä kohtaus: Yhtenä lauantai-aamuna en sitten tehnytkään pirtelöä, vaan aamupuuron. Heti seurasi kysymys: "Mikäs aamu tää on, kun ei tullutkaan pirtelöä?" :)

Toissa päivänä blenderini meni kuitenkin varoittamatta rikki. Eikä tämä ollut ensimmäinen kerta, noin vuosi sitten se teki saman tempun. Tai siis ei tietenkään se sama blenderi, sillä edellinen meni takuuseen. Otin vanhan tilalle kuitenkin saman mallin ja vieläpä saman värisen, niin periaatteessa se on se sama blenderi blondin logiikallani :) Tällä kertaa (jos satun vielä löytämään takuukuitin) en kyllä ota toista samanlaista tilalle, vaan vaihdan kokonaan merkkiä. OBH Nordican perusblenderi ei nimittäin näköjään kestä jokapäiväistä jäisten marjojen ja vihannesten surruutustani kuin vuoden verran.

Mustikkapirtelö

1 luomu banaani
1 rkl kylmäpuristettua kookosöljyä
1 rkl kylmäpuristettua hamppuöljyä
1 avocado
1 rkl tyrnijauhetta
1-2 rkl maca-jauhetta
1-3 rkl rakkauspakkaus-jauhetta
1 rkl toco-jauhetta
1-2 rkl optiMSM-jauhetta
1-2 rkl Chia-siemeniä
ripaus steviaa
Luomulaatuista kauramaitoa
Maun ja fiiliksen mukaan mustikoita
(Vettä)

Kaikki ainekset sitten vaan sekaisin blenderissä.


Hätä keinot keksii! Olen nyt näinä parina päivänä, joina blenderini on ollut kylmänä, tehnyt pirtelön sauvasekoittimella. Sillä itse asiassa myös aloitin pirtelöurani. Harmi vain, että heitin muuton yhteydessä menemään korkean ja kapean jauhomitan, johon pirtelö oli helpompi sauvoa. Nyt jouduin käyttämään kuvassa näkyvää laakeaa taikinakulhoa :D

Haussa on siis uusi, hieman kestävämpi, mutta kuitenkin kohtuuhintainen blenderi. Olisiko teillä antaa vinkkejä, mikä on laadukas ja kestävä merkki?

Pinja           

20.9.2012 klo 16:40

Jätä kommentti

Kirjoita kommentti! (2 kommenttia)

Kannabis Siemenet 6.8.2013 18.01

Hyvältä näyttää. Gizmo on varsin toimiva blenderi kans

White Rabbit Pinja 28.8.2013 21.40

Kiitos vinkistä :)

Kirjaudu sisään

Tai kommentoi vierailijana

HUOM! Rekisteröitymällä käyttäjäksi varaat itsellesi pysyvän nimimerkin!

 

White Rabbit

Klikkaa tästä blogin etusivulle!

 


Pinja Landén

 

Pinja Landén

 

Vintagea rakastava kirppishaukka ja luomuiluun & superfoodeihin hurahtanut toimittaja Pinja Landén kirjoittaa hyvinvoinnista, kauneudesta, lifestyle-jutuista ja vähän niiden sivustakin. Seuraa valkoista kania – ja seikkailu voi alkaa!

 

Ota yhteyttä: pinja.landen(a)gmail.com

  

Tilaa RSS-syöte!Tilaa RSS-syöte

 

 

Lisää suosikiksiBlogilista

Blogiarkisto