Anna & Ellit

Anna&Ellit-sivuston Matkailu-osiosta löydät esittelyt Aasian kaupunki- ja rantalomakohteista. Lue esim. Hong Kongista ja Singaporesta tai Phuketista ja Krabista.

 • Ayurveda-hoidoissa Intian Keralassa – Hoivaa sielulle ja keholle

  Anu Kiiveri tutustui Keralassa vanhaan intialaiseen lääketieteeseen, ayurvedaan, ja vieraili Äiti Amman ashramissa. Lue Anun kokemukset Keralan-matkasta ja ota vinkit talteen!

 • Kokeneen reppureissaajan vinkit Aasiaan

  Kokeneen reppureissaajan neuvoilla voi suunnitella itsenäisen matkan vaikka maailman ääriin.

 • Singaporen eläintarhassa viihtyy koko perhe

  Singaporen eläintarhaa ei ole suotta hehkutettu erääksi maailman upeimmaksi, sillä sitä se todellakin on. Suuren eläintarhan ehdottomia valtteja ovat viidakkomainen tunnelma ja se, että siellä pääsee näkemään lähes kaikki tunnetuimmat eläimet mitä kuvitella saattaa.

 • Khanom – Thaimaan viimeinen paratiisiranta

  Kun kaipaat lomallasi rannalle, jolla joudut kilpailemaan pyyhepaikasta vain pikkuisten rantarapujen kanssa, olet tullut oikeaan kohteeseen. Khanom on Thaimaan rannikon viimeisiä rantakohteita, jossa on tilaa hengittää. Pieni kylä on tunnettu alueen parhaiden kalavesiensä lisäksi vaaleanpunaisista delfiineistään, joita bongaa tyynellä säällä jopa rannalla loikoillessa.

 • Vietnam – Vie kielen ja sydämen mennessään

  Suureen Vietnamiin mahtuu erilaisia kaupunkeja, nähtävyyksiä, ruokia ja juomia. Valmiit pakettimatkat vievät usein yhteen kohteeseen, mutta jos on aikaa ja mahdollisuuksia, kannattaa tutustua muihinkin kyliin ja kaupunkeihin.

 • Kioto – Geishoja, ruokaostoksia ja upea Koya-vuori

  Mielikuva Kioton kapeilla kaduilla kulkevista, koristeellisiin kimonoihin pukeutuvista geishoista on ehkä hieman vanhentunut, mutta kaupungin satoja vuosia vanha kulttuuri on silti vahvasti näkyvillä. Kioto on kiistämättä Japanin kulttuurillinen sydän ja perinteistä japanilaista kulttuuria hakevalle Kioto on ohittamaton matkakohde. Alueen yli 2000 temppeliä ja pyhäikköä pitävät vierailijan varmasti kiireisenä, mutta muutakin ihasteltavaa kaupungilla on toki tarjottavana.

 • Thaimaan paratiisisaaret – Pako ruuhkaisesta Phuketista

  Kun Phuketin ylikansoitetut rannat, liian innokkaat myyntimiehet tai kalliit hinnat alkavat ärsyttää, on aika hypätä veneeseen ja katsastaa rennompia kohteita. Jo parin tunnin lauttamatka vie sinut rauhallisempiin maisemiin.

 • Hyvän olon matkavinkkejä tropiikin lomamatkaajalle

  Lomalle lähdetään yleensä rentoutumaan. Samalla kun mieli lepää, voi fyysiseen hyvään oloon vaikuttaa liikunnalla ja hyvällä ruokavaliolla. Oikein valittu ruoka ja juoma vaikuttavat positiivisesti myös ihon ja hiusten kuntoon.

 • Tokio, Nikkō ja Fuji-vuori – Japani on vastakohtien maa

  Japani hurmaa kiehtovalla kulttuurillaan, vivahteikkaalla historiallaan ja nykypäivän huipputeknologiallaan. Missään muualla en ole kohdannut vastaavanlaista vanhan ja uuden maailman kontrastia, mutta jotenkin kaikki tuntuu silti löytävän täällä paikkansa. Olemme saapuneet puolisoni kotimaahan, enkä malta odottaa edessä olevia herkullisia japanilaisia aterioita, rauhallisia temppeli- ja pyhäkkövierailuja sekä kuvankauniita maisemia.

 • Kiina – Viisi vinkkiä ensi kertaa Kiinaan matkaavalle

  Kiina tarjoaa matkalaiselle uskomattoman hienoja elämyksiä. Ensikertaa Kiinaan matkaavalle on kuitenkin hyvä antaa evääksi hieman keinoja selvitä tilanteista matkan varrella. Vaikka Kiinasta puhutaan päivittäin, on se silti koko laajuudessaan meille suomalaisille vielä melkoisen tuntematon maa.

 • Thaimaa – Sukellusmatka paljastaa toisen maailman

  Valkoiset hiekkarannat, edullinen hintataso, aurinko, ystävälliset ihmiset… Thaimaa on suomalaisten suosima matkakohde lukuisista syistä. Kun rannat on koluttu ja Full Moon Partyt koettu, voi haluta mennä myös pintaa syvemmälle. Snorklailua voi harrastaa itsekseen, mutta ammattilaisen puoleen kannattaa kääntyä, mikäli syvemmät vedet alkavat kiehtoa. Sukellusyrittäjiä löytyy Thaimaasta useita. Jos veden alle ei uskalla lähteä ulkomaalaisten opissa, sukelluskursseja ja -retkiä järjestävät myös lukuisat suomalaiset.

 • Oman – Kiehtovan sulttaanikunnan aidointa olemusta etsimässä

  Beduiiniäiti kaataa minulle kupin höyryävää kahvia. Siinä maistuu uusi makututtavuus minulle – kardemumman ja sahramin hieno, mutta niin täydellinen avioliitto. Hänen miehensä oli lähtenyt aikaisin aamulla satojen kilometrien päähän kalaan.

 • Bangkok – Katukeittiöstä kokkikouluun

  Bangkokin miljoonakaupunki on sekoitus moderneja pilvenpiirtäjiä, kauppakeskuksia, katukeittiöitä, ikivanhaa kulttuuria, toreja, puistoja ja temppeleitä. Kokkikoulussa opimme herkulliset reseptit.

 • Lake Kenyir – Vesiretkellä Malesiassa

  Sininen hetki on todella syvän sininen. Kun aurinko on laskenut ja ilta alkaa hämärtää, maisema muuttuu purppurasta siniseen ja pian sysipimeään. Oman huvilan terassilta, palmujen lomasta näkee kauas Kenyir-järven ääriin.

 • Koh Rong – Paratiisi Kambodžassa

  Viidakkorummun jytkeen mukana oli korviini kantautunut viesti suomalaisen punkkarin rakennuttamasta paikasta, jonka kävin tsekkaamassa. En kuitenkaan aio kertoa teille tästä sen enempää, ettei matalaa profiilia pitävä paikka joudu yleisöryntäyksen kohteeksi... vitsivitsi.

 • Eilat – Sukeltajien paratiisi

  Eilatin alue oli suosittu matkakohde jo Kuningas Salomonin ja Saban kuningattaren aikana (1000 e.Kr), jolloin se oli Etiopian kaupan keskus. Tänään Punaisen meren lomakeidas houkuttelee vuosittain yli miljoonaa turistia. Siellä viihtyvät niin eurooppalaiset kuin israelilaiset itse.

 • Shanghai – Neonvaloja ja art decoa

  Huangpu-joen varrella kohoavat pilvenpiirtäjät lyövät ensi kertaa Shanghaissa vierailevan ällikällä. Shanghai onkin Kiinan kosmopoliitti, aidosti kansainvälinen kaupunki, jonka värikäs historia, nopeatempoinen elämänrytmi ja tiuhaan vaihtuvat asukkaat pitävät kaupungin alituisessa muutoksessa.

 • Abu Dhabi – Luksusta ja beduiiniromantiikkaa

  Kiiltävät pilvenpiirtäjät, koskemattomat aurinkorannat, loppumattomat hiekkadyynit ja arabikulttuurin rikkaat perinteet tekevät Abu Dhabin matkasta unohtumattoman kokemuksen.

 • Kuala Lumpur – Kulttuurien kohtauspaikka

  Ennen Thaimaata Aasian ykköskohteena ollut Kuala Lumpur on oiva vaihtoehto massaturismin valloittamalle naapurilleen. Kuala Lumpurissa eri kulttuurit kohtaavat ja pilvenpiirtäjät kurkottavat kohti taivasta. Malesian pääkaupunki on loistava shoppailu- ja huvittelukaupunki, jonka hintataso on huomattavasti Suomea alhaisempi.

 • Jaipur on palatsien pinkki kaupunki

  Intian pohjoisosan Delhiin ja Agraan matkatessa on vaikea olla käymättä kultaisen kolmion kolmannessa kaupungissa. Jaipur on maailmalla tunnettu pinkkinä kaupunkina. Sen palatsikaupunginosa muureineen ja seitsemine portteineen on yksi Intian mielenkiintoisimmista paikoista.

SEURAA MEITÄ!

FacebookInstagramPinterestTwitterRSS

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa uutiskirjeemme ja saat kerran viikossa sähköpostiisi uusimmat artikkelimme, testimme ja kilpailumme.
 


 

YHTEISTYÖSSÄ

 • Voita syystakki!

 • knorr

 • hillot

KESKUSTELUISSA