Ellit

Ellit onnittelee nimipäiväsankareita:

Arvi

 

Ellien Matkalaukusta löydät esittelyt Afrikan jännittävimmistä matkakohteista. Lue esim. Marokosta ja Tunisiasta tai Tansaniasta ja Gambiasta.

 

 • Retriitillä Saharan autiomaassa – Joogaa, aikidoa ja tanssia

  Rauhoittumisretriitillä Saharan autiomaassa Marokossa ohjelmaan kuuluu joogaa, aikidoa, tanssiterapiaa ja meditointia dyynien päällä.

 • Sohvasurffailua Afrikassa

  Huntupäinen nuori nainen puristaa oikean kätensä tiukkasti nyrkkiin ja nakkaa kuulamaisen riisipallon hienostuneesti suuhunsa. Seuraan esimerkkiä, mutta jokin tekniikassani mättää — öljyisiä riisinjyväsiä löytyy suuni lisäksi poskiltani ja hameen helmalta.

 • Mombasa omin päin

  Mombasan rantaloma Keniassa saa uuden ilmeen, kun nouset aurinkotuolista. Lennä safarille Masai Maran luonnonsuojelualueelle katsomaan villieläimiä. Tee rento kaupunkiretki Mombasaan omin päin. Syötä kirahveja Haller Parkin eläinpuistossa. Tutustu kansainväliseen swahili-kulttuuriin.

 • Tanger – Värikäs päiväretkikohde

  Tanger on tullut vuosikymmenten saatossa tutuksi Marokon pahamaineisena porttina Afrikkaan. Viime vuosina se on myös kohonnut suosituksi päiväretkikohteeksi. Kymmenet nopeat katamaraanialukset liikkuvat Marokon ja Espanjan väliä.

 • Etelä-Afrikka – Luksusjunalla safarille

  Rovos Railin yksityisellä Capital Park-rautatieasemalla vihreäasuinen bellboy avaa auton oven ja toivottaa tervetulleeksi. Sitten hän ottaa matkalaukkuni toimittaakseen ne junahyttiini. Minulle tarjoillaan lasi kuplivaa ja pyydetään käymään peremmälle. Asemahalli henkii siirtomaa-ajan charmia. Henkilökunta tarjoilee lisää kuplivaa ja pieniä cocktailpaloja.

 • Marokko – Vinkit unohtumattomalle matkalle

  Marokkolaiset ovat tunnettuja vieraanvaraisuudesta maassaan vierailijoita kohtaan. Marokossa kohtaakin varmasti paljon ystävällisiä ihmisiä, jotka helpottavat matkaasi. Nämä vinkit tekevät kuitenkin matkasta vieläkin helpomman.

 • Marokko – Aurinkoa ja eksotiikkaa

  Arabimaista turvallisin ja helpoimmin lähestyttävä Marokko on mielenkiintoinen yhdistelmä arabikulttuuria ja länsimaisia vaikutteita. Aurinkoinen Marokko sijaitsee vain lyhyen lauttamatkan päässä Andalusiasta, mutta perillä odottaa täysin toisenlainen maailma.

 • Marrakech – Itämaista eksotiikkaa Marokossa

  Aurinko paistaa Marrakechissa kirkkaalta taivaalta ympäri vuoden, ruoat ovat suussa sulavia keitoista arabialaisiin makeisiin ja shoppailumahdollisuudet hakevat vertaisiaan. Marrakech tarjoaa kaikille jotakin, eikä kukaan siellä käynyt ikinä unohda sen ainutlaatuista tunnelmaa.

 • Casablanca – Kaupungin värikkäät kadut kuhisevat elämää

  Marokon suurin kaupunki on yksi maan värikkäimmistä vierailupaikoista, jossa pääsee nauttimaan mielenkiintoisista nähtävyyksistä, pitkistä hiekkarannoista, hyvistä ruoista ja Marokon parhaasta yöelämästä.

 • Agadir – Aurinkoa ja loppumattomia hiekkarantoja

  Pitkistä, paratiisimaisista rannoistaan tunnettu Agadir on Marokon suosituin rantalomakohde, jossa aurinko porottaa kirkkaalta taivaalta yli 300 päivää vuodessa. Vaikka Agadirista puuttuvat merkittävät nähtävyydet, on se varsinainen lomaparatiisi paitsi rantojensa myös rennon elämänmenonsa, eksoottisen tunnelmansa ja hyvien shoppailumahdollisuuksiensa puolesta.

 • Tunisia – Mausteiden tuoksua ja rantalomaa

  Pohjois-Afrikan matkakohteista monille tuntemattomin Tunisia tarjoaa miltei ympäri vuoden roppakaupalla aurinkoa, aktiviteetteja ja eksotiikkaa. Hyvät ruoat, mahdollisuus pelata golfia ja tennistä erinomaisissa puitteissa ja paratiisimaiset rannat vetävät puoleensa yhtä enemmän ihmisiä.

 • Agadir – Aurinkoa, eksotiikkaa ja urheilua Marokossa

  Pohjois-Afrikan rannikolla sijaitseva Marokon Agadir tarjoaa kävijälleen ripauksen itämaista eksotiikkaa sekä auringon lämpöä ja urheilun iloa. Kymmenen kilometriä rantaviivaa ja yli 300 aurinkoista päivää vuodessa muotoilevat lomamenestyksen ainekset. Kuhiseva satama-alue, polveileva historia ja kimmeltävä meri höystettynä marokkolaisella vieraanvaraisuudella tarjoavat katseltavaa ja ihmeteltävää matkailijalle.

 • Etelä-Afrikka – Seikkailujen maa

  Vuoden 2010 jalkapallon MM-kisojen pitopaikka Etelä-Afrikka on viime aikoina noussut yhdeksi maailman mielenkiintoisimmista lomakohteista. Sen eksoottinen luonto, hyvä ilmasto, värikäs elämänmeno ja hyvätasoiset palvelut tekevät siitä kohteen, jonne kannattaa tulla pitkienkin matkojen takaa. Etelä-Afrikan vetonauloihin kuuluvat sen suuret kaupungit Johannesburg ja Kapkaupunki sekä rantaparatiisit, kuten Port Elizabeth ja Sun City.

 • Afrikan nähtävyydet - Äänestä suosikkiasi!

  Suuntautuisiko unelmien matka Afrikan mantereelle kohti Gizan pyramidejä, Sansibarin paratiisisaaria vai Serengetin luonnonsuojelualuetta Tansaniassa? Mikä Afrikan monista nähtävyyksistä on mielenkiintoisin? Vastaa kyselyyn ja katso tulos!

 • Djerba – Alladinin taikaa ja aurinkoa Tunisiassa

  Habibi, habibi. Jasmiinin tuoksu sekoittuu kostean pehmeään iltaan. Moskeijasta kaikuu iltarukous. Pitkiin mekkoihin ja huiveihin pukeutuneet naiset kiiruhtavat oliivilehdoista kotiin.

Afrikka-keskusteluissa

 • marsa alam

  17.8.2014

  Kaipaisin tuoretta tietoa Marsa Alamin (lähinnä Finnmatkojen) hotelleista. Millaiset snorklausmahdol......
  Lue lisää

 • matkaseuraa!

  28.1.2014

  Hei!onko kukaan matkustamassa Tunisiaan Sousseen 28.2 viikoks?Ois mukava saada seuraa kahville,syömä......
  Lue lisää

 • matkaseuraa!

  28.1.2014

  Hei!onko kukaan matkustamassa Tunisiaan Sousseen 28.2 viikoks?Ois mukava saada seuraa kahville,syömä......
  Lue lisää

Uusimmat kommentit