Ellit

Ellit onnittelee nimipäiväsankareita:

Pirkka

 

Ellien Matkalaukusta löydät esittelyt Pohjois-, Etelä- ja Väli-Amerikan kohteista. Lue esim. Floridasta ja San Franciscosta tai Karibiasta ja Kuubasta.

 

 • Karibia – Kotina purjevene

  Myin autoni, vuokrasin asuntoni ja muutin purjeveneeseen toiselle puolelle maailmaa. Unelma ikuisesta kuherruskuukaudesta loputtoman auringon alla muuttui rankaksi työksi, päiväkausien merimatkoiksi ja piinaavaksi kuumuudeksi. Koettelemuksista huolimatta intohimo puolisoon ja purjehdukseen säilyi.

 • Kuubassa ajantaju katoaa

  Mitä vuotta nyt eletään, kun liikenteessä pörräävät 1950-luvun amerikanraudat eikä kukaan kulje kännykkä korvalla? Menneen ajan eksotiikan lisäksi Kuuba kutsuu salsaan ja valkeille hiekkarannoille.

 • Tee se itse -matka Galapagossaarille

  Jos matkatoimistojen myymät Galapagoksen matkat ovat budjettisi ulottumattomissa, reissun voi yhtä hyvin järjestää itse. Halpaa ei tämäkään lysti ole, mutta näin ainutlaatuista reissua et kadu jälkikäteen. Matkan loppulaskua pystyy pienentämään seuraavilla vinkeillä.

 • Bahama ja Caymansaaret – Unelmien häämatka Karibialle

  Kun ollaan valitsemassa kohdetta häämatkan päämääräksi, ovat kriteerit kovia. Onhan uusi etappi elämässä hyvä aloittaa parhaalla mahdollisella tavalla eli ikimuistoisella häämatkalla.

 • Orlando – Huvipuistoja ja shoppailua

  Orlando on Floridan suosituin matkakohde eikä suotta. Kaupungista löytyvien lukuisien huvipuistojen, rajattomien ostosmahdollisuuksien, monipuolisten liikuntamahdollisuuksien sekä tapahtumiensa ansiosta Orlando on loistava lomakohde niin perheelliselle, himoshoppaajalle, golffaajalle, kulttuurin sekä urheilun ystävälle kuin auringonpalvojillekin.

 • Barbados – Mutkatonta eksotiikkaa

  Barbados kuulostaa eksoottiselta matkakohteelta - ja sitä se onkin. Se on myös mutkaton matkakohde; toisaalta luksushotelleja ja hulppeita rantoja, toisaalta rentoa elämää ja makaronilaatikkoa.

 • Kuuba – Salsaa, rommia ja turkoosin meren säihkettä

  Mukaansatempaavaa salsaa, ylväitä kuningaspalmuja, turkoosin meren säihkettä, iloisia, arkeen tyynesti suhtautuvia kuubalaisia ja vaurautta tuovaa turismia. Sellainen on Kuuba.

 • Kolumbia – Matkapäiväkirja

  Seuramatkojen Oma kone –matkalla monta kertaa mukana ollut Kirsi Jokinen piti pyynnöstämme matkapäiväkirjaa. Tässä hänen ”raporttinsa” sanasta sanaan.

 • Kolumbia – Vaarassa rakastua eksoottiseen maahan

  Kolumbian mielenkiintoinen historia, rikas luonto ja hymyilevä kansa asettavat kävijän ”vaaraan”. Vaaraan rakastua Kolumbiaan. Seuran lukijat Kolumbia otti vastaan avosylin.

 • Curaçao – Karibian letkeä tunnelma

  Curaçao on Alankomaiden kuningaskuntaan kuuluva saari Karibianmerellä. Saari sijaitsee muutamia kymmeniä kilometrejä pohjoiseen Venezuelan rannikolta.

 • Playa del Carmen – Mayojen Rivieralla

  Jukatanin niemimaalla Meksikossa ollaan mahtavien mayojen mailla. Täällä voi kiivetä kohti taivasta pyramidin laelle ja vain arvuutella, miksi korkealle kehittynyt sivilisaatio kuoli, olivathan mayat aikansa tähtitieteilijöitä ja matemaatikkoja.

 • Brasilia – Elämäniloa Amazonin keskellä

  Brasilia on tämän hetken kuumimpia matkakohteita. Vuoden 2014 jalkapallon MM-kisojen ja 2016 Olympialaisten pitopaikka on tunnettu etenkin Rio de Janeirosta, mutta sieltä löytyy kymmeniä muitakin mielenkiintoisia vierailupaikkoja. Pohjois-Brasilian viidakot ja hiekkarannat ovat kuumia ympäri vuoden, etelässä juhlitaan marraskuusta maaliskuulle karnevaalien ja muiden juhlien tahdittamana.

 • Jamaika – Reggaeta ja rentoutumista

  Jamaikalta löytyy kaikki, mitä aurinkoa ja paratiisimaista ympäristöä kaipaava lomalainen voi vaatia. Jamaika on rommintuoksuinen palmupuiden valloittama saari, jossa reggae soi ja paikalliset tunnetaan letkeästä ja positiivisesta elämänasenteestaan. Jamaikalla ei stressistä ole tietoakaan!

 • Argentiina – Evitan, pampan ja tangon kotimaa

  Etelä-Amerikan toiseksi suurin maa Argentiina on tullut tutuksi jalkapallosta ja tangosta, mutta myös sotilasjuntistaan, pihveistään ja laajalla pampalla ratsastavista gauchoistaan. Matkakohteena maa on monipuolinen ja edullinen, ja sinne voi matkata mihin aikaan vuodesta tahansa. Miljoonakaupunki Buenos Airesin lisäksi maan kohokohtiin kuuluvat Iguaçun putoukset, Mendozan viinialue ja Mar de Platan hiekkarannat.

 • Kanada – Kulttuuria, jääkiekkoa ja rentoa meininkiä

  Kovana jääkiekkomaana suomalaisille tutuksi tullut Kanada on myös monipuolinen ja värikäs matkakohde, josta löytyy tekemistä ja näkemistä ympäri vuoden. Maailman toiseksi suurin maa tekee vaikutuksen siisteillä metropoleillaan, upealla luonnollaan ja nähtävyyksillään, joita on yllättävän laaja valikoima. Eteläistä naapuriaan Yhdysvaltoja tuntemattomampana Kanada tarjoaa yllätyksiä ja erikoistakin nähtävää, ja englanninkielisenä, selkeänä maana se on yksi maailman turistiystävällisimmistä kohteista.

 • New York – Maailman mahtavin kaupunki

  Yhdysvalloissa kaikki on suurta – senhän me kaikki tiedämme. New York on yksi maailman suurimmista kaupungeista ja tarjoaa paljon nähtävää, mikäli ehtii viikonkin verran vierailemaan kaupungissa. Iso Omena sanoin ja kuvin, olkaa hyvät.

 • Kolumbia – Tropiikin aarre

  Kolumbia kätkee sisäänsä uskomattomat luonnonmaisemat, trooppisen kasvillisuuden ja ystävälliset ihmiset. Monelle Kolumbia on melko tuntematon vyöhyke, eikä turismikaan ole maassa kovin vilkasta. Matka hyvän kahvin ja monipuolisen luonnon kotimaahan tosin on ainutkertainen elämys ja ehdottomasti kerran elämässä koettava.

 • Argentiina – Pampan taikaa

  Argentiinan eksoottisissa maisemissa sielu ja mieli lepäävät. Matka koti-Suomesta on pitkä, mutta vaivan ja rahan arvoinen. Ihmisten vieraanvaraisuus on häkellyttävää kielimuurista huolimatta.

Amerikka-keskusteluissa