Ellit

Ellit onnittelee nimipäiväsankareita:

Markku, Marko, Markus

 

Ellien Matkalaukusta löydät esittelyt Euroopan kaupunkiloma- ja rantakohteista. Lue esim. Berliinistä, Pariisista ja Kööpenhaminasta tai Fuengirolasta ja Haniasta.

 

 • Liikkujan Kos

  Välimerellinen Kos houkuttelee liikkumaan. Saaren voi kokea meloen, ratsastaen tai pyöräillen. Samalla voi ihastella saaren historiaa.

 • Viipurin kirjasto – Alvar Aallon suunnittelema kulttuuriaarre

  Alvar Aallon suunnittelema Viipurin kirjasto valmistui vuonna 1935. Huonoon kuntoon päässyt kirjasto on nyt jälleen avannut ovensa kaksikymmentä vuotta kestäneen restauroinnin valmistuttua.

 • Bodrum - Kulttuuria ja Turkin vilkkain yöelämä

  Jo pitkään brittimatkailijoiden suurta suosiota nauttinut Bodrumin niemimaa kiinnostaa Antalyan ja Alanyan rinnalla myös suomalaisia lomailijoita. Luonnonkauniissa kohteessa yhdistyvät meri, kulttuuri, monipuoliset ostosmahdollisuudet ja Turkin railakkain yöelämä.

 • Slovenian Bled – Aktiviteetteja ja kansallismaisemia

  Slovenia houkuttelee matkailijoita kauniilla vesistö- ja vuoristomaisemallaan, rantalomamahdollisuuksillaan ja lukuisten aktiviteettien tarjonnalla. Maan suosituin lomakohde, Bled, tarjoaa ainutlaatuisia nähtävyyksiä ja monipuolisia aktiviteetteja.

 • Tukholman kylpylät hemmottelevat

  Päiväreissulla Tukholmassa ehtii hyvin rosmariinisaunaan, kalapedikyyriin tai kattoaltaalle uimaan. Kylpeminen japanilaisittain vaatii hiukan enemmän aikaa.

 • Berliini – Maailman suurin kabaree-esitys tarjoaa elämyksiä

  Jos kaipaat Berliinin-matkallasi mieleenpainuvia kokemuksia, suuntaa Friedrichstadt-Palast-teatteriin maailman suurimpaan kabareehen! Näytös puhuttelee myös muotifriikkejä, sillä pukuloistosta vastaa muun muassa huippusuunnittelija Christian Lacroix.

 • Lapsiperheet, sinkkunaiset, kulttuurin ystävät – Vinkkejä Turkin matkalle

  Tiesitkö, että auringonpalvojalle löytyy rantaviivaa vain tunnin ajomatkan päästä Istanbulista ja että sporttilomaa kaipaava pääsee laskettelemaan Etelä-Turkissa? Ota talteen matkailuvinkit lapsiperheille, sinkuille, shoppailijoille ja kulttuurista kiinnostuneille!

 • Siperian juna – Matka etenee radanpätkä kerrallaan

  Kun matkustaa kuuluisan Trans-Siperian junareitin lyhyissä osissa, pääsee tutustumaan junaelämän lisäksi radanvarren moderneihin suurkaupunkeihin ja viehättäviin pikkukyliin.

 • Kylpyläloma Tallinnassa ja Otepäässä – Virkeyttä Virosta

  Viron kylpylät tarjoavat kävijöilleen hemmottelua, virkistystä ja terveyttä edistäviä hoitoja. Vierailimme neljässä viihtyisässä kylpylässä.

 • Jokilaivalla Amsterdamista Baseliin

  Viikon laivaristeily Amsterdamista Baseliin on yhtä juhlaa. Hymyilevä palvelu, päiväretket, herkut ja hemmottelu saavat tuntemaan prinsessaksi.

 • Tallinnan yöelämä – Parhaat musiikkiravintolat ja yökerhot

  Tallinnassa asuva toimittaja Anna Laine, 37, kirjoittaa tallinnlanna-blogia ja tällä hetkellä myös kirjaa Virosta ja virolaisista. Katso Annan vinkit Tallinnan yöelämään!

 • Toisenlainen Turkki

  Turkki on muutakin kuin uimarannat ja Istanbul. Pientä vaivannäköä se muu vaatii, mutta on taatusti kokemisen arvoista. Matkaa vaikka Divriğiin ja Sivasiin!

 • Capri – Axel Munthen kiehtova Villa San Michele

  Ruotsalaisen lääkärin Axel Munthen tarina kiehtoo edelleen. Munthen huvila San Michele Caprilla Italiassa on nykyisin Ruotsin valtion omistama taiteilijakoti.

 • Unkari − Kuumissa vesissä, monessa seurassa

  Unkarissa kylpijää kohtaavat vanha ja uusi: perinteikkäät historian patinoimat kylpylät ja uutuuttaan kiiltävät modernit spat. Jokaiselle makunsa mukaan.

 • Islanti hurmaa matkailijan

  Islanti on vastakohtien saari ja sen voi todeta jo lentokoneen kaarrellessa saaren ylle. Samaan aikaan kun ikkunasta näkyy jäätiköitä silmänkantamattomiin, nousee toisaalla höyryä aktiivisista tulivuorista.

 • Islanti – Hyppää kylpyyn

  Suomalaisilla on saunansa, islantilaisilla kuumat kylpylänsä. Islannin kylpykulttuuri on yhtä vanhaa kuin ihmisen läsnäolo saarella, ja laman myötä kylpeminen on noussut entistä suurempaan arvoonsa.

 • Turkki – Historiaa ja hemmotteluhoitoja

  Turkki on niin terveysmatkailijan kuin historiasta ja kulttuurista kiinnostuneen aarreaitta. Samalla matkalla sekä sielu että ruumis tulevat ravituiksi. Omatoimimatkailija voi räätälöidä helposti itsensä näköisen matkan.

 • Ekopäivä Tallinnassa

  Vietimme päivän Tallinnan Kalamajassa ekoilun merkeissä. Lyhyet välimatkat taittuivat polkupyörällä ja jalkaisin. Rosoisen idyllinen Kalamaja Pohjois-Tallinnassa elää uutta kukoistustaan.

 • Amsterdam – Pikkuputiikkien lumoissa osa 4

  Amsterdamista löytyy viehättäviä pieniä liikkeitä sadoittain. Pikkuputiikkeja esittelevästä juttusarjastamme löydät vinkkejä siihen, missä niistä ainakin kannattaa käydä!

 • Amsterdam – Pikkuputiikkien lumoissa osa 3

  Amsterdamista löytyy viehättäviä pieniä liikkeitä sadoittain. Pikkuputiikkeja esittelevästä juttusarjastamme löydät vinkkejä siihen, missä niistä ainakin kannattaa käydä! 

Eurooppa-keskusteluissa

Uusimmat kommentit