Ellit

Ellit onnittelee nimipäiväsankareita:

Soini, Veini

 

Ellien Matkalaukusta löydät mielenkiintoisia artikkeleita kotimaan matkakohteista. Lue esim. Saariston Rengastiestä tai Tammisaaren majataloajoituksista.

 

 • SkyWheel – Näe Helsinki yläilmoista!

  Kesäistä Helsinkiä pääsee vihdoin ihastelemaan lintuperspektiivistä myös aivan ydinkeskustassa. Finnair SkyWheel on Katajanokalle merenrantaan rakennettu uusi nähtävyys, joka kuljettaa halukkaita 15 minuutin kierrokselle kattojen ylle.

 • Lahden Piano-paviljonki on kahvila veden äärellä

  Lahden Vesijärven rantaan on kohonnut kiinnostava puuarkkitehtuurialue. Sibeliustalo on jo kuuluisa innovatiivisisesta puurakentamisesta sekä loistavasta akustiikasta. Rannasta löytyy kuitenkin myös toinen arkkitehtuurinähtävyys, kahvilana toimiva Piano-paviljonki, joka on valmistunut vuonna 2008. Sen on suunnitellut ruotsalainen arkkitehti Gert Wingårdh.

 • Puutarhamatkalle Pietarsaareen

  Alkukesästä kannattaa suunnata puutarhamatkalle. Erityisen hieno nähtävyys on pietarsaarelainen Rosenlundin puutarha, joka on perustettu jo 1700-luvulla.

 • Roihuvuoren japanilainen puutarha kutsuu hanami-juhlaan

  Japanilainen puutarha on oiva retkikohde kirkkaana kevätpäivänä. 18.5.2014 Roihuvuoren japanilaisessa puutarhassa vietetään hanami-juhlaa.

 • Kumpulan kasvitieteellinen puutarha

  Kumpulan kartanon historiallisilla mailla Helsingissä sijaitsee kasvitieteellinen puutarha, jonka kuuden hehtaarin alueella voi tehdä kotiseutumatkan tai jopa matkan maailman ympäri.

 • Oulunkylän rivitalot – Pieni kylä kaupungissa

  Arkkitehti Hilding Ekelundin suunnittelema rivitalokokonaisuus As Oy Oulunkylän rivitalot levittyy Sahanmäen laaksoon Helsingin Maunulassa. Se on kuin oma kylänsä vilkasliikenteisten väylien välissä.

 • Helsingin Kahvipaahtimo – Kahvia ja tunnelmaa

  Helsingin kahvipaahtimon päiväkahvibaari sijaitsee tunnelmallisen Puu-Vallilan laitamilla. Käsinkirjoitettu kyltti ohjaa asiakkaat sisälle pieneen ja persoonalliseen kahvilaan.

 • Luontokeskus Haltia – Portti luontoon

  Espoon Nuuksion ainutlaatuiseen kansallispuistoon viime keväänä avautunut Suomen luontokeskus Haltia tarjoaa näyttely- ja oheistapahtumien lisäksi arkkitehtonisesti mielenkiintoisen käyntikohteen.

 • Vuosaaren Merimieskeskus – Kuin meren aalto

  Vuosaaren satama-alueen välittömässä läheisyydessä sijaitsee meren lailla aaltoileva tai ylhäältä päin katsottuna kalaa muistuttava merimieskeskus.

 • Saariston Rengastie

  Saariston Rengastie on helppo tapa tutustua Turun ainutlaatuiseen saaristomaailmaan. Kahdeksan lauttaa ja kaksitoista siltaa kuljettavat halki silmiä hivelevän maiseman. Varaa aikaa ja nauti kaikkien aistien retkestä.

 • Kouvola – Kymmenen syytä matkustaa

  Kouvolalainen toimittaja Hannele Niemi kertoo kymmenen syytä, miksi matkustaa Suomen kymmenenneksi suurimpaan kaupunkiin. Lähde mukaan ja ylläty!

 • Turku - Tunnelmallinen kulttuurisyksy ja design-ostoksia

  Syksyllä 2011 vuoden kulttuurikaupunki Turku muuttuu energiseksi levättyään kesän. Lukuisat pienemmät ja suuremmat tapahtumat Silakkamarkkinoista aina Åbo Svenska Teaterin ylistettyyn musikaaliin ovat oiva syy vierailla merenrantakaupungissa, joka on yhtä aikaa pieni ja suuri. Yhtä herkullisia pieniä design-puoteja saa etsiä muualta.

 • Helsinki Bed and Breakfast – Viihtyisää kotimajoitusta pääkaupungissa

  Miltä kuulostaisi väliaikaismajoitus, jossa voisi olla kuin kotonaan? Kun hotellit ja retkeilymajat kyllästyttävät, kannattaa harkita viihtyisää ja edullista kotimajoitusta Helsingin lomalla.

 • Sastamala – Kirkon ja kirjojen kaupunki

  Sastamalasta ovat lähteneet monet tunnetut suomalaiset vaikuttajat - unohtamatta tietenkään Mauri Kunnaksen Herra Hakkaraista.

 • Oulu – Majoitu japanilaiseen tyyliin merellisessä kaupungissa

  Kotimatka-sarjassa esittelemme kodikkaita yöpymispaikkoja ja viehättäviä kaupunkikohteita kesä-Suomessa. Muotoilija ja sisustusarkkitehti Päivi Mikola kunnosti perheensä kanssa Huvila Villa Vanamon majataloksi. Jugend-tyylinen puuhuvila on valmistunut 1925.

Kotimaa-keskusteluissa

Uusimmat kommentit