Ellit

Ellit onnittelee nimipäiväsankareita:

Jalo, Patrik

 

Ellien Matkalaukusta löydät mielenkiintoisia artikkeleita kotimaan matkakohteista. Lue esim. Saariston Rengastiestä tai Tammisaaren majataloajoituksista.

 

 • Oulunkylän rivitalot – Pieni kylä kaupungissa

  Arkkitehti Hilding Ekelundin suunnittelema rivitalokokonaisuus As Oy Oulunkylän rivitalot levittyy Sahanmäen laaksoon Helsingin Maunulassa. Se on kuin oma kylänsä vilkasliikenteisten väylien välissä.

 • Helsingin Kahvipaahtimo – Kahvia ja tunnelmaa

  Helsingin kahvipaahtimon päiväkahvibaari sijaitsee tunnelmallisen Puu-Vallilan laitamilla. Käsinkirjoitettu kyltti ohjaa asiakkaat sisälle pieneen ja persoonalliseen kahvilaan.

 • Luontokeskus Haltia – Portti luontoon

  Espoon Nuuksion ainutlaatuiseen kansallispuistoon viime keväänä avautunut Suomen luontokeskus Haltia tarjoaa näyttely- ja oheistapahtumien lisäksi arkkitehtonisesti mielenkiintoisen käyntikohteen.

 • Vuosaaren Merimieskeskus – Kuin meren aalto

  Vuosaaren satama-alueen välittömässä läheisyydessä sijaitsee meren lailla aaltoileva tai ylhäältä päin katsottuna kalaa muistuttava merimieskeskus.

 • Saariston Rengastie

  Saariston Rengastie on helppo tapa tutustua Turun ainutlaatuiseen saaristomaailmaan. Kahdeksan lauttaa ja kaksitoista siltaa kuljettavat halki silmiä hivelevän maiseman. Varaa aikaa ja nauti kaikkien aistien retkestä.

 • Kouvola – Kymmenen syytä matkustaa

  Kouvolalainen toimittaja Hannele Niemi kertoo kymmenen syytä, miksi matkustaa Suomen kymmenenneksi suurimpaan kaupunkiin. Lähde mukaan ja ylläty!

 • Turku - Tunnelmallinen kulttuurisyksy ja design-ostoksia

  Syksyllä 2011 vuoden kulttuurikaupunki Turku muuttuu energiseksi levättyään kesän. Lukuisat pienemmät ja suuremmat tapahtumat Silakkamarkkinoista aina Åbo Svenska Teaterin ylistettyyn musikaaliin ovat oiva syy vierailla merenrantakaupungissa, joka on yhtä aikaa pieni ja suuri. Yhtä herkullisia pieniä design-puoteja saa etsiä muualta.

 • Helsinki Bed and Breakfast – Viihtyisää kotimajoitusta pääkaupungissa

  Miltä kuulostaisi väliaikaismajoitus, jossa voisi olla kuin kotonaan? Kun hotellit ja retkeilymajat kyllästyttävät, kannattaa harkita viihtyisää ja edullista kotimajoitusta Helsingin lomalla.

 • Sastamala – Kirkon ja kirjojen kaupunki

  Sastamalasta ovat lähteneet monet tunnetut suomalaiset vaikuttajat - unohtamatta tietenkään Mauri Kunnaksen Herra Hakkaraista.

 • Oulu – Majoitu japanilaiseen tyyliin merellisessä kaupungissa

  Kotimatka-sarjassa esittelemme kodikkaita yöpymispaikkoja ja viehättäviä kaupunkikohteita kesä-Suomessa. Muotoilija ja sisustusarkkitehti Päivi Mikola kunnosti perheensä kanssa Huvila Villa Vanamon majataloksi. Jugend-tyylinen puuhuvila on valmistunut 1925.

 • Hamina – Yövy pihakammarissa puiston keskellä

  Kotimatka-sarjassa esittelemme kodikkaita yöpymispaikkoja ja viehättäviä kaupunkikohteita kesä-Suomessa. Kodikkaassa Pormestarintalon pihakammarissa on vuoteet kahdelle.

 • Tammisaari – Majatalomajoitusta vanhassakaupungissa

  Kotimatka-sarjassa esittelemme kodikkaita yöpymispaikkoja ja viehättäviä kaupunkikohteita kesä-Suomessa. Toimittaja Paula Ilvetsalo alkoi katsella sillä silmällä vihreää puutaloa meren ja torin välissä. Kuinkas sitten kävikään?

 • Mustion Linna – Kartanoromantiikkaa koko rahalla

  Mustion Linna on täydellinen kesäkohde kartanoromantiikan ystäville. 1700-luvulla rakennettua uljasta puulinnaa voi varmasti hyvällä syyllä nimittää ainutlaatuiseksi, mutta monista muista yleisölle avoimista linnoista ja kartanoista sen erottaa aitona säilynyt kartanomiljöö. Uusgoottilaisen kiviportin takana aukeaa laaja englantilainen maisemapuisto, jonka hiekkakäytävillä voi sipsutella kartanomamsellien jalanjäljillä.

 • Orinoro on yksi Savon seitsemästä ihmeestä

  Leppävirralla sijaitseva Orinoron rotko syntyi, kun Luojalta loppui luomistyössä maa ja sitä piti ruveta venyttämään. Maan kuori repesi Orinoron kohdalta. Orinoron kerrotaan nimensä mukaisesti olleen monen orin surma. Opaskyltin Orinoroon voi huomata matkatessaan Heinävedentietä pitkin Leppävirralle. Kannattaa poiketa, sillä aiheetta ei puhuta yhdestä Savon seitsemästä ihmeestä.

 • Suomen keskiaikaiset linnat kartalla

  Historiasta kiinnostuneelle riittää koti-Suomessakin mielenkiintoisia matkakohteita. Erityisesti keskiaikaiset linnamme ovat mainio tapa sukeltaa menneisyyden tapahtumiin ja elämänmenoon. Kartta näyttää, osuuko Suomen keskiaikaisia linnoja reitillesi!

Kotimaa-keskusteluissa

Uusimmat kommentit