Ellit

Ellit onnittelee nimipäiväsankareita:

Sinikka, Sini

 

Ellien Matkalaukusta löydät mielenkiintoisia artikkeleita kotimaan matkakohteista. Lue esim. Saariston Rengastiestä tai Tammisaaren majataloajoituksista.

 

 • Ravintola Story Helsingin Vanhassa kauppahallissa

  Helsingin Vanhan kauppahallin keskiaula, jota aikoinaan käytettiin hevosvankkureiden lastaamiseenkin, on saanut uuden, modernin asukkaan. Kauppahallin remontin myötä tilaan asettui kahvila-ravintola Story.

 • SkyWheel – Näe Helsinki yläilmoista!

  Kesäistä Helsinkiä pääsee vihdoin ihastelemaan lintuperspektiivistä myös aivan ydinkeskustassa. Finnair SkyWheel on Katajanokalle merenrantaan rakennettu uusi nähtävyys, joka kuljettaa halukkaita 15 minuutin kierrokselle kattojen ylle.

 • Hanko - Suomen Hamptons

  Hellepäivinä Hangon rantaraitit kiehuvat kuumina. Siellä pyörivät niin julkkikset kuin taviksetkin. Miten Etelä-Suomessa sijaitsevasta pikkukaupungista tuli näyttäytymispaikka, Suomen Hamptons?

 • Suomen ihanat sisustuskaupat

  Kokosimme sisustamisesta innostuneille paikkoja, joihin kannattaa tulla vähän kauempaakin. Näistä puodeista ei tarvitse poistua tyhjin käsin – eikä vatsoin.

 • Lahden Piano-paviljonki on kahvila veden äärellä

  Lahden Vesijärven rantaan on kohonnut kiinnostava puuarkkitehtuurialue. Sibeliustalo on jo kuuluisa innovatiivisisesta puurakentamisesta sekä loistavasta akustiikasta. Rannasta löytyy kuitenkin myös toinen arkkitehtuurinähtävyys, kahvilana toimiva Piano-paviljonki, joka on valmistunut vuonna 2008. Sen on suunnitellut ruotsalainen arkkitehti Gert Wingårdh.

 • Shoppaa Helsingissä!

  Helsingin Kalliosta ja keskustasta löytyy lukuisia houkuttelevia lifestyle- ja muotiliikkeitä. Kokosimme juttuun kiehtovimmat tärpit – lähde sinäkin humputtelemaan!

 • Puutarhamatkalle Pietarsaareen

  Alkukesästä kannattaa suunnata puutarhamatkalle. Erityisen hieno nähtävyys on pietarsaarelainen Rosenlundin puutarha, joka on perustettu jo 1700-luvulla.

 • Roihuvuoren japanilainen puutarha kutsuu hanami-juhlaan

  Japanilainen puutarha on oiva retkikohde kirkkaana kevätpäivänä. 18.5.2014 Roihuvuoren japanilaisessa puutarhassa vietetään hanami-juhlaa.

 • Kumpulan kasvitieteellinen puutarha

  Kumpulan kartanon historiallisilla mailla Helsingissä sijaitsee kasvitieteellinen puutarha, jonka kuuden hehtaarin alueella voi tehdä kotiseutumatkan tai jopa matkan maailman ympäri.

 • Oulunkylän rivitalot – Pieni kylä kaupungissa

  Arkkitehti Hilding Ekelundin suunnittelema rivitalokokonaisuus As Oy Oulunkylän rivitalot levittyy Sahanmäen laaksoon Helsingin Maunulassa. Se on kuin oma kylänsä vilkasliikenteisten väylien välissä.

 • Helsingin Kahvipaahtimo – Kahvia ja tunnelmaa

  Helsingin kahvipaahtimon päiväkahvibaari sijaitsee tunnelmallisen Puu-Vallilan laitamilla. Käsinkirjoitettu kyltti ohjaa asiakkaat sisälle pieneen ja persoonalliseen kahvilaan.

 • Luontokeskus Haltia – Portti luontoon

  Espoon Nuuksion ainutlaatuiseen kansallispuistoon viime keväänä avautunut Suomen luontokeskus Haltia tarjoaa näyttely- ja oheistapahtumien lisäksi arkkitehtonisesti mielenkiintoisen käyntikohteen.

 • Vuosaaren Merimieskeskus – Kuin meren aalto

  Vuosaaren satama-alueen välittömässä läheisyydessä sijaitsee meren lailla aaltoileva tai ylhäältä päin katsottuna kalaa muistuttava merimieskeskus.

 • Saariston Rengastie

  Saariston Rengastie on helppo tapa tutustua Turun ainutlaatuiseen saaristomaailmaan. Kahdeksan lauttaa ja kaksitoista siltaa kuljettavat halki silmiä hivelevän maiseman. Varaa aikaa ja nauti kaikkien aistien retkestä.

 • Kouvola – Kymmenen syytä matkustaa

  Kouvolalainen toimittaja Hannele Niemi kertoo kymmenen syytä, miksi matkustaa Suomen kymmenenneksi suurimpaan kaupunkiin. Lähde mukaan ja ylläty!

Kotimaa-keskusteluissa

Uusimmat kommentit