Ellit

Ellit onnittelee nimipäiväsankareita:

Olavi, Olli, Uolevi, Uoti

Kamari

Kamarin kylässä on kilometrien pituinen harmaanmusta upea laavaranta muistuttamassa seudun vulkaanisesta alkuperästä.

Kamari

Kamarissa viihtyvät yhtälailla lapsiperheet, auringonpalvojat kuin Kreikka-fanitkin. Kamarin kylä sijaitsee Santorinin itärannikolla, ja auringon noustessa on mukava pulahtaa aamu-uinnille Egeanmeren virkistäviin aaltoihin. Kamarin valkoisena hohtavat talot luovat jyrkän vastakohdan mustalle laavahiekalle. Kamari Beach saattaa vaikuttaa ensisilmäyksellä karulta ja kuivalta, mutta ei kannata antaa ensivaikutelman hämätä. Kamari on saaren suosituin lomakohde. Se ei ole liian vilkas, ja sieltä löytyy jokaiselle jotain. Tunnelma on lisäksi leppoisampi kuin saaren muissa kohteissa.


Kamarin tummat rannat

Rannan musta laavahiekka on koostumukseltaan hienoa ja meren pohja on laavakiveä. Mesa Vouno -vuoren suuntaan mentäessä on meren pohja suhteellisen tasainen, mutta siitä huolimatta kannattaa uimatossut pitää jalassa. Musta hiekka kerää itseensä runsaasti lämpöä ja paljain jaloin rannalla kävely saattaa yhtäkkiä muuttua eksoottiseksi kuumilla hiilillä tanssimiseksi. Kun auringonotto omalla rannalla riittää voit lähteä tutustumaan esimerkiksi Akrotiriin, jossa on nähtävillä vuodelta 3000 eKr peräisin olevia minolaisen kaupungin historiallisia arkeologisia kaivauksia. Samalla matkalla kannattaa käydä tarkistamassa onko Red Beach -ranta nimensä veroinen - yksi saaren parhaimmista rannoista, jonka hiekka on punaista.

Leppoisaa iltaelämää

Rantakadun varrella olevien lukuisten hotellien vieressä on sulassa sovussa ravintoloita, baareja, diskoja sekä kauppoja ja skootterivuokraamoita vieri vieressä. Kun nälkä kurnii vatsassa on aika suunnata askeleet tavernaan. Kannattaa kokeilla kreikkalaisia herkkuja kuten fetasalaattia, souvlakia, moussakaa ja palan painikkeeksi tyypillistä kreikkalaista, pihkalta maistuvaa retsinaviiniä. Rantakadun varrelle keskittyy myös Kamarin leppoisa ilta- ja huvielämä, joka on tunnelmaltaan varsin nuorekas. Iltaisin ravintolat valaistaan pienin kynttilöin, katukauppiaat myyvät tauluja, koruja sekä muita kauniita ja tarpeellisia koriste-esineitä ja tunnelma on viehättävä. Jos kaipaat diskoon ja oman kylän tarjonta ei ole mielestäsi riittävä, tilaa taksi ja hurista illanviettoon pääkaupunkiin Firaan. Skootterilla matka taittuu varttitunnissa ja taksilla vielä joutuisammin.

Tjäreborgin hotellit kohteessa