Anna & Ellit

EmediateAd

Crazy Wool -tekniikka

Tässä sarjassa esittelemme neuletekniikan ja sitä soveltaen tehdyn neulemallin. Tällä kertaa vuorossa on Crazy Wool -tekniikalla toteutettu bolerokangas käsinkehrätystä silkkilangasta ja sifonkikankaan suikaleista.

1. työvaihe 1: Jäljennä kaavat, piirrä kaavat tukimateriaalille ja leikkaa jokaisesta 2 kpl, sillä langat ja tilkut ovat tikatessa näiden välissä. Huomioi myös saumanvarat ja kutistuminen. (Valitse kaava-arkilta numeroa isompi koko bolerosta, jos langat tai kangastilkut kutistuvat pesussa.) Asettele lankoja tukimateriaalin päälle niin, että ne risteilevät vapaamuotoisesti ja yksi lanka juoksee reunassa. Aseta toinen leikkaamasi kaavakappale päälle ja kiinnitä ne toisiinsa nuppineuloilla niin, että välissä olevat langat pysyvät paikoillaan.
2. työvaihe 2: Laske ompelukoneesta syöttäjä alas ja tikkaa käsivaraisella ompeleella koko pinta. Huuhtele tukimateriaali pois juoksevalla viileällä vedellä.
4. työvaihe 3: Levitä kappaleet muotoonsa ja anna kuivua tasaisella alustalla.
4. työvaihe 4: Kokoa jakku. Se on helpoin ommella käsin samalla langalla kuin tikkaus. Älä jätä saumanvaroja, vaan ompele reunat vastakkain.

 

Valmis boleroCrazy Wool -tekniikka valloittaa nyt kotiompelijat ympäri maailmaa. Tällä taikatempulla voit loihtia fantasiakankaan ja valmistaa uniikin vaatteen. Katoavan materiaalin käyttö on helppoa, vain ompelukoneen ohjailu vie aikaa.

Tarvitset käsinkehrättyä Vihreän Vyyhdin Himalaya Silk -lankaa ja sifonkitilkkuja pinnan muodostamiseen, ompelulankaa tikkaukseen, veteen liukenevaa tukimateriaalia esim. Vilene Soluvlies, merkintäkynän, sakset, nuppineuloja, haihtuvaa spray-liimaa tilapäiseen kiinnitykseen esim. Gunold KK 100.

Vinkki! Mikäli käytät liukkaita lankoja, suihkuta ensin haihtuvaa spray-liimaa tukimateriaaliin ennen lankojen asettelua. Tee aina ensin koekappale, huuhtele tukimateriaali pois ja kuivata. Näin selviää käyttämiesi lankojen mahdollinen kutistuminen/venyminen.

 

Kuvat Jorma Marstio ● Neulesuunnittelu ja teksti Irja Harjula ● Ohjetiedustelut Irja Harjula, Berner Oy, 020 791 4358

 

13.1.2010 klo 0:00

Jätä kommentti

Kirjaudu sisään

Tai kommentoi vierailijana

HUOM! Rekisteröitymällä käyttäjäksi varaat itsellesi pysyvän nimimerkin!

 

Kotiliesi Käsityö

Rakkaudesta käsitöihin

NYT 6 kk vain 40 €

Tilaa lehti


 

 

 

Toimitus

Puh. (09) 15 661
Postiosoite: Kotiliesi Käsityö, Maistraatinportti 1, 00015 Otavamedia

 

Tee osoitteenmuutos »

Mediatiedot »

SEURAA MEITÄ!

FacebookInstagramPinterestTwitterRSS

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa uutiskirjeemme ja saat kerran viikossa sähköpostiisi uusimmat artikkelimme, testimme ja kilpailumme.
 


 

YHTEISTYÖSSÄ

  • Hae testiryhmään!

  • Tee irtiottotesti!

  • ellit.fi/laihdutus

TYYLIÄ

Style

KESKUSTELUISSA