Anna & Ellit

EmediateAd

Miun – Romanttista käyttödesignia

Miun malliston pääajatuksena on tehdä pelkistetyn romanttisia käyttödesignia naisille.

miun

Miun tuotteiden valmistuksessa noudatetaan eettisiä lähtökohtia ja kaikki Miun tuotteet valmistetaan pienissä sarjoissa kotimaassa. Lisäksi käytetään mahdollisimman paljon kotimaisia materiaaleja. Näin tuetaan suomalaista työtä ja tiedetään tarkkaan kuka, missä ja miten tuotteet on tehty.

miun mekot

Jokaisen Miun malliston taustalla on oma tarinansa, joka näkyy tuotteiden kuoseissa sekä leikkauksissa. Miun juuret ovat Savossa, mutta katse tähyää maailmaa. Uusi mallisto on nähtävissä ja myymälässä Helsingissä osoitteessa Uudenmaankatu 14.

miun

Kuninkaasta kaskiviljelijään

Miun suunnittelija Ilona Hyötyläinen kertoo kevät mallistonsa synnystä:

- Sukuni oli 1500-luvulla kaskiviljelijöitä Savossa. Sukulaiseni kiistelivät maista ja lopulta vahvistus maiden jakamisesta tuli Ruotsi-Suomen Juhana kuninkaalta saakka. Siitä lähtien sukuni maat ja nimi alkoivat vakiintua Hyötyyksi ja Hyötyläiseksi. Näistä aineksista muodostuu kevät malliston teema, kuninkaasta kaskiviljelijään.

miunmiun

Mallistoa varten olen tutkinut 1500-luvun lopun hovipukeutumista sekä kansanvaatteita ja tapoja, joista on tullut joitakin viitteitä tuotteiden leikkauksiin. Kevät mallistossa on kolme kuosia; Kaski, Kuninkaan kirje sekä PalavaKaski.

miun

Kaski kuosin pohjana ovat ottamani valokuvat Hyötyyn kylän koivikosta, Kuninkaan kirje kuosia varten olen tutkinut vanhoja kirjeitä ja PalavaKaski pohjautuu maalaamani akvarelliin.

Malliston tuotteet ovat pääosin erilaisia mekkoja silkistä, puuvillasta, viskoosista. Lisäksi mallistossa on viskoosisekoite neuleita.

miun

Miun

Kilpailu on päättynyt.

25.3.2010 klo 10:00

Kirjaudu sisään

Tai kommentoi vierailijana

HUOM! Rekisteröitymällä käyttäjäksi varaat itsellesi pysyvän nimimerkin!

SEURAA MEITÄ!

FacebookInstagramPinterestTwitterRSS

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa uutiskirjeemme ja saat kerran viikossa sähköpostiisi uusimmat artikkelimme, testimme ja kilpailumme.
 


 

YHTEISTYÖSSÄ

  • Voita syystakki!

  • hillot

  • Fasetti

TYYLIÄ

Style

KESKUSTELUISSA